Üzleti tippek

Felügyelet nélkül működik az MTV-kuratórium

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma egy hete ellenőrző testület nélkül működik – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, hogy a grémium mandátuma múlt hétfőn járt le, az új testület felállításáról a parlament dönt. Noha az új Országgyűlés már két hete megalakult, eddig nem merült fel, hogy a kuratórium működését a megfelelő jogi mederbe tereljék. Mindeközben újra kell gondolni a kuratórium elnökségi helyeinek újraosztását is.

Czeglédi László kuratóriumi elnök már felvilágosította Szili Katalint a helyzetről – tudta meg a Magyar Nemzet Kozma Hubától, az MTV Közalapítvány kuratóriumának MDF-es alelnökétől. Kozma szerint viszont „a parlamentnek most kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem hogy a tévékuratóriummal foglalkozzon”. Pedig lehetne dolga bőven. A kuratórium elnökségében rendezni kell a pártok képviseletének ügyét is. A médiatörvény szerint ugyanis a közmédiumok kuratóriumi elnökségében fele-fele arányban szerepel a kormányoldal és az ellenzék; méghozzá úgy, hogy minden párt delegálhat legalább egy tagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik