Üzleti tippek

Megalakult a Tájékozott Fogyasztókért Klub

A fogyasztók hatékonyabb tájékoztatását tűzte zászlajára az egyesület, mely a gyártókat tömörítené. Egy tag már van.

A fogyasztók érdekeinek szem előtt tartását hirdető vállalatok nemcsak a termékeik és szolgáltatásaik minőségén keresztül továbbíthatják megbecsülésüket a fogyasztóik felé, hanem a minőségi tájékoztatás eszközével is – áll az egyesület sajtóközleményében.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) azzal a céllal hozta létre A Téjkozott Fogyasztókért Klubot (TFK-t), hogy a tájékoztatásnak új utakat nyisson. Az egyesület a klubot azzal a céllal hívta életre, hogy a vállalatok számára megteremtse a fogyasztói tájékoztatásban való részvétel lehetőségét a megfelelő szakmai kontroll mellett, s egyúttal kielégítse azt az igényt, mely a gazdasági vállalatok részéről jelentkezik a fogyasztóvédelembe való bekapcsolódást sürgetve – áll az egyesület közleményében.

A klub azon gazdálkodó szervezeteket tömöríti, melyek tenni szándékoznak a felelős tájékoztatásért annak érdekében, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hozhassanak. A tagok magukra nézve kötelezőnek tartják a minőségi termékek gyártását, vagy szolgáltatások nyújtását – hangsúlyozza a közlemény.

A klub kiemelt célja, hogy a fogyasztóvédelem iránt fogékony és a társadalmi felelősségvállalásban aktív szerepet vállaló vállalatokat tömörítse, és új csatornát teremtsen a fogyasztóknak (z információk közötti könnyebb eligazodáshoz, és érdekeik hatékony képviseletéhez és védelméhez, valamint a vállalatoknak a céget, termékeket, szolgáltatásokat érintő üzenetek sérülésmentes eljuttatásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik