Üzleti tippek

Topmenedzser ritka mint a fehér holló

Az európai vállalatok mobil munkaerőt keresnek: az ideális jelölt 30 körüli, több nyelvet beszélő, jó egyetemen diplomát szerzett, jómódú szingli – lehetőleg férfi –, de legfőképpen nagyon eredményes.

Deák Andrea, a piacvezető magyarországi fejvadász cég, a Neumann International AG igazgatója szerint a nemzetközi összehasonlító felmérések azt mutatják, hogy az európaiak nem könnyen adják a fejüket erre az életmódra: az egész munkaerő-piacon évente mindössze 0,4 százaléknyi ember, vagyis mintegy másfél millió munkavállaló hajlandó költözködni új állása miatt. Az USA-ban hatszoros ez az arány. Elsősorban a negyven fölötti topmenedzsereket nehéz megnyerni annak érdekében, hogy külföldön kamatoztassák tudásukat cégük javára. Ők már többnyire családos, gyermekes, megállapodott emberek, társadalmi kötődésekkel.

Deák Andrea – tapasztalatait összegezve – arra is felhívja a figyelmet: a magasan kvalifikált menedzserek szívesebben vállalkoznak a felelősségteljes, jól jövedelmező külhoni munkára, ha anyacégükkel előre tisztázhatják, hogy hazatértük után képességüknek megfelelő, biztos pozíció várja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik