Üzleti tippek

Döntött az MTV: nő is vezetheti a Híradót

Hosszas vívódás után az MTV vezetése úgy döntött: Hegedűs Judit személyében keddtől nő is vezetheti a köztelevízió esti, félnyolcas Híradóját - írja a Népszabadság.

Az úgynevezett őszi műsorstruktúrára történt átállás jegyében, szeptember 12-től vették ki Varga Editet, Novodomszky Évát és Nagy Juditot a televízió legnézettebb hírműsorából. Ők azóta csupán a késő éjszakai órákban, illetve hajnalban olvashatnak be híreket. Több szervezet is tiltakozott a tévé vezetésének e lépése miatt. Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese vizsgálatot indított az ügyben.

Az új híradós műsorvezető, a 32 éves Hegedűs Judit tizenegy éve dolgozik a médiában, többek között a Magyar Rádióban, a TV3-nál, s hét éve az MTV-ben. Lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy örül, amiért Pálffy István és Nika György mellett ő is a Híradó fő kiadásának műsorvezetője és egyben szerkesztője is lehet. Magyarország első számú közszolgálati híradójának napi tíz hírműsorát kétmillió ember nézi hétköznaponként, ezért nagy kihívás és felelősség híradós műsorvezetőnek lenni az MTV-ben. Este fél nyolckor csaknem 800 ezer ember az MTV Híradójából informálódik, s azon leszek, hogy a csapattal közösen, gyors, pontos és kiegyensúlyozott tájékoztatást kapjanak nézőink – mondta.

Novodomszky Éva  a lap kérdésére elmondta, hogy egyelőre nem nyilatkozik az ügyről. Ugyanakkor hozzáfűzte: régóta ismeri Hegedűs Juditot, akivel mindig is jól tudtak együttműködni, most is pozitívan gondol rá, és sok sikert kíván neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik