Üzleti tippek

MTV: megkezdődött a leépítések második köre

A napokban kapják meg felmondólevelüket azok a munkatársak, akiktől idei második leépítési körében válik meg a Magyar Televízió (MTV); a múlt héten megkezdődött a dokumentumok kézbesítése – értesült nevük mellőzését kérő intézményi forrásokból az MTI.

Október közepi bejelentés szerint 217 munkatárs elbocsátását tervezte a közszolgálati médium, amelynek menedzsmentje később 176-os létszámról beszélt. A mintegy 1700 embert foglalkoztató MTV-ben nyáron már volt egy elbocsátási kör, akkor 98 munkatárstól váltak meg.

A közszolgálati médium tavaly ősszel elfogadott reorganizációs terve 2004-re 75, az ideire 425, jövőre további 200 dolgozó leépítését írja elő, ám a tavalyi létszámcsökkentést – az ehhez szükséges forrás hiányában – nem hajtotta végre az MTV.

A mostani elbocsátásokról anélkül határozott a menedzsment, hogy az üzemi tanács (ÜT) aláírta volna a felek által erről előkészített megállapodástervezetet. Kapuvári Gábor, az ÜT elnöke az MTI-nek a múlt héten elmondta: nem kapták meg azokat a számításokat, amelyek alátámasztják, hogy egyes, jelenleg a közszolgálati médiumon belül működtetett szervezeti egységek gazdaságtalanok a külső társaságokkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik