Üzleti tippek

Bezár és leépít az Új Mizo

Az Új MiZo Rt. 238 dolgozójától válik meg október végén és befejezi a tejtermékek gyártását Pécsett - közölte a tejipari vállalat üzemi tanácsának elnöke az MTI-vel szerdán.

Priol Tamás elmondta: a döntésről a cég vezetése hétfőn hivatalosan, írásban is tájékoztatta a szakszervezetet és az üzemi tanácsot. A lépést a cégen belüli racionalizálási folyamattal, a veszteséges működés javításának szükségességével indokolták. Úgy vélték, a termelési feladatok Pécs nélkül is elláthatók.

Az üzemi tanács elnökének ismertetése szerint a leépítéssel kapcsolatos első megbeszélés időpontjaként szeptember 13-át jelölték meg, az azt követő két hetet követően nevezik meg az elbocsátandók körét.

Priol Tamás beszámolt arról, hogy az Új MiZo Rt. pécsi központjában jelenleg mintegy 350-en dolgoznak, az elbocsátásokkal megszűnik a tejtermékek gyártása a baranyai megyeszékhelyen. Az üzemi tanács elnökének információi szerint a gyártást Szegedre helyezik át.

Elmondta, a szegedi központú SOLE Rt. és az Új MiZo Rt. egyaránt Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik, a két tejipari cégnek Gerard Lenihan személyében május óta közös vezérigazgatója van.

Nagygyörgy Éva, a szegedi Sole Rt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: az Új MiZo Rt. azért döntött pécsi üzemében a zacskóstej és a túró gyártásának leállításáról, mert a tejtermékek rendkívül nyomott ára rákényszerítette a céget a termékek önköltségi árának csökkentésére. A viszonylag egyszerűbb termékek gyártásának Szegedre koncentrálásával hatékonyságnövelés érhető el – hangsúlyozta az igazgató.

A pécsi üzem további sorsáról még nem született döntés – közölte Nagygyörgy Éva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik