Üzleti tippek

Saját maguknak küldték el a postán lopott csomagokat

Saját maguknak küldték el a postai feldolgozóból a megdézsmált csomagokat egy kilencfős tápióbicskei banda tagjai, de lefülelték őket; a Magyar Posta Rt. fellép a küldemény-fosztogatók ellen - mondta a társaság biztonsági főigazgatója, Vidus Tibor.

Mint azt Tomecskó Tamás, a posta szóvivője a FigyelőNetnek elmondta, az eset még márciusban történt.

Budaörsön korszerű logisztikai bázisban térfigyelő rendszert alakította ki, szigorították a be- kilépés rendjét, az ellenőrzések időpontja kevésbé kiszámítható lett, és bűnügyi térképet készítettek a feldolgozó-területről. Feltárták, hol vannak az épületben úgynevezett fehér foltok, amik nincsenek videó-megfigyelés alatt – közölte sajtótájékoztatón.

A budaörsi bázison tetten értek egy kilencfős tápióbicskei csoportot, amely a számukra fontos küldeményeken egyszerűen leragasztotta az eredeti címzést, és saját magának küldte tovább a csomagokat. Vidus szerint 17 vidéki, területi feldolgozó biztonsági korszerűsítése is befejeződött. Két vidéki feldolgozóközpontba egy négy és egy háromfős, elsősorban CD-kre utazó csoportot derítettek fel.

A CD-k a legveszélyeztetebbek

Továbbra is a CD-k, a mobiltelefonok és a csomagküldők kisebb ajándékai esnek leginkább áldozatul, főleg, ha a csomag külső jegyeiből a tartalom kikövetkeztethető – mondta. Elemi érdeke a postának, hogy eredményesen lépjen fel a küldemény-fosztogatók ellen. Az év első negyedévében tapasztalható negatív tendenciát sikerült megfordítani, kevesebb a küldemény-fosztogatás – tette hozzá. A főigazgató azonban konkrét számokról nem beszélt. Tomecskó Tamás szóvivő hozzátette: a Magyar Posta Rt. csak az ajánlott küldeményekért tud kártérítési felelősséget vállalni. A szóvivő ugyanakkor fontosnak tartotta elmondai: különbésget kell tenni a belföldön, belföldre feladott küldemények és a külföldről érkező küldeméynek között, mert a külföldről érkező küldemények gyakran már sérülten érkeznek Magyarországra. Hozzátette: Európában a frankfurti központban van a legtöbb fosztogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik