Üzleti tippek

A GKM is beszáll a HunSider finanszírozásába

A magyarországi befektetési lehetőségeket népszerűsítő HunSider program egyik legfontosabb célja megóvni Magyarország központi regionális koordinációs szerepét az egyre erősödő versenyben. A program eddigi sikereiről számoltak be a résztvevők.

A magyarországi üzleti környezetet bemutató HunSider program eddigi rendezvényei sikeresek voltak, ezért a kedvező tapasztalatokra való tekintettel a programot az év második félévben is folytatják – közölte Serényi János, a McCann Erickson ügyvezető igazgatója.

A HunSider program tavaly ősszel indult az üzleti szféra kezdeményezésére a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Befektetései és Kereskedelem-fejlesztési Kht. (ITDH) támogatásával. A program keretében Bécsben, Frankfurtban,
Münchenben, Milánóban tartottak előadásokat a helyi középvállalatok képviselőinek a magyarországi üzleti környezetről.

A rendezvényeken átlagosan 70-80-an vettek részt – mondta Csizmadia Csaba, a HunSider program igazgatója. A szervezésben pedig segítettek az adott ország kamarái és szakmai érdekképviseletei is.

Serényi János kiemelte, hogy az uniós csatlakozást követően jelentősen megnőtt az EU középvállalatainak érdeklődése Magyarország iránt. A külföldi befektetésekért fokozódik a verseny a környező országokban, ezért a HunSider program egyik legfontosabb célja megóvni Magyarország központi regionális koordinációs szerepét.

Serényi továbbá elmondta, hogy az előkészületeket is figyelembe véve a HunSider program eddigi költségei mintegy 40 millió forintra tehetők, amelyet a programban résztvevő vállalatok finanszíroztak. A sajtótájékoztatón a részt vevő cégek – az Adecco Kft., az Allianz Hungária Biztosító, a Dresdner Bank, az Equis Kft., a Gfk Hungaria – vezetői elmondták: a programban való részvételüktől a társadalmi felelősségvállalás mellett hosszú távon üzleti partnereket is várnak.

Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára sikeres és hatékony rendezvénynek nevezte a HunSider programot, amelynek finanszírozásához az év második felétől a tárca is hozzájárulna: a költségek áttekintése után a GKM várhatóan annyi támogatást ad a programhoz, amennyit a reálszféra is vállal.

Rétfalvi György, az ITDH vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság a jövőben is a program mögé áll.

A tervek szerint ez év októberében Koppenhágában, Hamburgban, Londonban, Dublinban, novemberben Marseille-ben és Párizsban,jövőre pedig Japánban, Kínában, és az Amerikai Egyesült Államokban folytatódna a magyarországi befektetéseket népszerűsítő program.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik