Image: 73697157, Quaestor-károsultak tüntetnek Budapesten a City Gate irodaház előtt., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Pénzügy

A Quaestor-károsultak Strasbourgig mennek igazukért

24.hu
24.hu

2017. 05. 23. 09:45

Szerintük a kártalanításunk fedezetéül szolgáló vagyon most is megvan, a követelések értékalapú rendezése most is lehetséges lenne.
Korábban a témában:

A Quaestor-károsultak a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak jogorvoslatért. Dr. Litresits Andrással a beadványokat készítő ügyvédek egyikével ma adják postára a strasbourgi beadványokat.

A károsultak közleményükben megállapítják, hogy a Quaestor bedőlése óta eltelt 805 nap alatt sem történt meg a kártalanításuk, az ellopott 210 milliárd forintnak csak a töredékét kapták vissza. Szerintük a kártalanításunk fedezetéül szolgáló vagyon most is megvan, a követelések értékalapú rendezése most is lehetséges lenne.

Korábban csaknem hatvanan támadták meg a Quaestor-kárrendezési törvényt, az Alkotmánybíróság azonban elutasította az indítványaikat.

Mi nem közpénzt, hanem a saját pénzünket követeljük vissza, mégpedig teljes egészében, mert annyi már most is nyilvánvaló, hogy itt nem egy egyszerű befektetési kockázat, hibás gazdálkodás következményeit kell elszenvednünk, hanem a legnagyobb magyar pénzügyi csalásét, egy összeesküvéséét, egy nyilvánvalóan összetett és szövevényes bűnelkövetéséét, amely előre kitervelten, tudatosan irányult a befektetők megkárosítására.

– írták a közleményben.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.