Gazdaság

Vevőt keresnek a Quaestor-csoport bankjára

A bedőlt brókercég budapesti óriástelkét is árulják, az ingatlanra olimpiai létesítményeket terveznek.

Negyedszer is meghirdette a Quaestor-csoport bankját a tavaly bedőlt brókercég felszámolója. A Quaestor Bank Zrt. névértéken 2 milliárd forintnyi részvényére tavaly november óta nincs vevő – írja a Világgazdaság.

A Quaestor még 2014 decemberében vette meg a korábbi Credigen Bankot annak francia tulajdonosától. A terv az volt, hogy a bankkal teljessé váljon a Quaestor-csoport pénzügyi intézményi palettája, de a tavaly márciusi összeomlás keresztülhúzta a terveket.

A kiürült hitelintézet megvásárlója gyakorlatilag csak banki jogosítványhoz jutna. A vevővel szemben az is elvárás, hogy legyen 2,1 milliárd forint likvid pénzeszköze, és képes legyen biztosítani a banki működéshez szükséges tőkét.

A Quaestor-csoport „hagyatékából” a DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. ingatlanjait is meghirdette a végelszámoló. A 22 hektárnyi ingatlanegyüttes csak egyben eladó, 28 milliárd forintért. A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. elővásárlási joggal rendelkezik a IX. kerületi területre, amely a tervezett budapesti olimpia egyik helyszíne lenne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik