idős néni, nyugdíjas, nyugdíj (Array)
Pénzügy

Aláírásgyűjtés indulhat a nyugdíjemelésért

24.hu
24.hu

2017. 03. 14. 09:23

Korábban a témában:

Európai polgári kezdeményezést szeretne indítani az Európai Nyugdíjasok és Idős Korúak Szövetségének (FERPA) Nőtagozata azért, hogy az unió országaiban a nők kapjanak komoly állami támogatást, amikor idős, vagy beteg családtagjaikat gondozzák és ezt az időt is számítsák be a nyugdíjuk megállapításakor – tájékoztatta a Népszavát a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) nyugdíjas választmányának elnöke.

Mayer Lajos hozzátette: a FERPA a Nemzetközi Nőnapra kiadott kiáltványában legfőbb célként azt határozta meg, hogy fel kell számolni azt a nyugdíjhátrányt, amely a munkából kiesett évek miatt éri az idős asszonyokat.

Az uniós nyugdíjas szervezet adatai szerint az idős asszonyok nyugdíja mindössze 61 százaléka a férfiakénak.

Ebből következik – különösen a rosszabb gazdasági helyzetben lévő országokban – hogy a nők öreg korukban nagyon sokat nélkülöznek.

Ahhoz, hogy az Európai Bizottság érdemben foglalkozzon az üggyel, legalább egymillió aláírást kell gyűjteni a cél érdekében legalább hét EU-tagországban, ebből Magyarországon 16 ezernek kell meglennie.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.