Pénzügy

Újabb jó hírek Amerikából a Richtertől

Két amerikai vizsgálat is bizonyította a Richter méhmiómák kezelésére alkalmazott termékének hatásosságát és biztonságosságát. Ennek fényében még idén benyújtásra kerül a törzskönyvezési kérelem az amerikai gyógyszerhatósághoz.

Az amerikai gyógyszerpiac rendkívül szigorú, ezért nagy szó, hogy egy újabb, saját fejlesztésű Richter terméknek sikerült betörnie az USA-ba. 

A méhmióma a méh leggyakoribb jóindulatú daganata, ami a női lakosság 80 százalékát érintik az Egyesült Államokban, így a műtéti beavatkozás alternatívája lehet a készítmény Amerikában is.

A befektetők örülnek a hírnek, a Richter árfolyama emelkedik ma reggel.

(Nyitóképünkön Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója látható, a vele készült interjúnkat itt tudja elolvasni)

Richter: az A-ligás magyar multi

A Richter az egyik legsikeresebb magyar nagyvállalat. Gyógyszergyártó tőzsdei cég, árbevételük 90 százaléka külföldről származik. Utolsó, elérhető mérlegük szerint, 54 milliárd forintos konszolidált nettó nyereséget értek el. Központjuk és kutatás-fejlesztési részlegük Budapesten van, leányvállalataik Dél-Amerikában, Kínában. Tavaly két jelentős dobásuk volt: saját tőkéből megvásároltak egy fontos svájci gyógyszergyártót, illetve saját fejlesztésű gyógyszertermékükkel be tudtak törni a rendkívül szigorú amerikai piacra. A magyar állam 25 százalékban tulajdonosa a cégnek. Bár a Richter az évek során számos felvásárlási ajánlatot kapott, sikeresen ellenálltak ezeknek, mert a hosszú távú, önálló építkezést tartják szem előtt. Abban, hogy a cég ennyire sikeres tudott lenni, kiemelkedő szerepe van Bogsch Eriknek, aki 1992 óta vezeti a Richtert. Konzervatív, iránymutató vezetőnek tartják. Kedvenc jelmondata Senecától származik: semmilyen szél nem kedvez annak a kapitánynak, aki nem tudja, merre tart. A vezérigazgatónak három gyermeke és kilenc unokája van. Szabadidejében vitorlázik, illetve teniszezik, utóbbit kizárólag edzővel, ahogy mondja, “a játék kedvéért”.

(Portfolió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik