quaestor (Array)
Pénzügy

Quaestor-károsultak: kisemmizhet minket a felszámoló

24.hu
24.hu

2016. 09. 22. 10:32

Korábban a témában:

A Quaestor károsultak egy csoportja azt állítja, hogy a felszámoló állításával szemben jelentős ingatlanvagyona van a Questor-csoport érdekeltségeinek, amiből ki lehetne elégíteni a károsultakat.

A károsultak egy nyílt levelet is írtak a felszámolónak, amelynek a fontosabb megállapításai ezek:

  • A Quaestor Hruria hitelező gyűlésén – 2016. aug. 12- én – részünkre azt a tájékoztatást adták, hogy nincs fellelhető Quaestor vagyon, és ezért a Quaestor Hrurira felszámolási eljárásának további folytatásától sem várható eredmény, semmiféle megtérülés. Az e heti sajtóhírek ismeretében viszont megállapíthatjuk, hogy mégiscsak sikerült Quaestor vagyonra bukkanni, méghozzá több tízmilliárd forint nagyságrendben csak ingatlanban.
  • A Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. megkezdi a Quaestor csoporthoz tartozó végelszámolás alatt álló leánycégek mintegy 30 milliárd forintra értékelt ingatlanvagyonának értékesítését.
  • Ezek közül a Quaestor károsultak szemszögéből fontosságában kiemelkedik a DunaCity Kft. végelszámolása, amely a Quaestor DunaCity projektjéhez tartozó telek tulajdonosa, amely telket egyedül 28 milliárd forintos irányáron hirdettek meg.

A Vg.hu azt írta a telekről, hogy a Fővárosi Közgyűlés januári döntése értelmében ez lenne az egyik versenyhelyszín, itt kapna helyet a többi között az Olimpiai Atlétikai Stadion, valamint az olimpiai falu. A magas irányárat az magyarázhatja, hogy ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 szeptemberében Budapestnek ítéli a 2024-es ötkarikás játékok rendezését, akkor ez a terület felértékelődhet. Ezek Budapest IX. kerületének Külső Ferencváros elnevezésű részén helyezkednek el, körülbelül 850 méteres Duna-parti szakasszal rendelkeznek. Itt található a korábbi vásárcsarnok 18 ezer négyzetméteres, műemléki védettségű épülete is.

  • Jún. 13-án kelt nyílt levelünkben – amire azóta sem válaszolt – bemutattuk, hogy a Quaestor Hrurira a valós kötvényekből befolyó teljes összeget, 2014. dec. 31-én 57 milliárd 123 millió forintot, az IM céginformációs szolgálatától nyilvánosan elérhető céges éves beszámoló adatai alapján az anyacégnek, a QPT Zrt-nek kölcsönözte tovább, amit ráadásul további 2 milliárd 678 millió forint kamat is terhelt.
  • a Quaestor Hrurira teljes dokumentált követelése az anyacéggel, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadóval szemben közel 60 milliárd forint, amiről Ön rögtön 2016. márc. 10-én, a Hrurira felszámolásának kezdő-, és az Ön felszámolóvá történő kinevezésének napján nyilvános forrásból, az IM céginformációs adatbázisából megismerhetett.

Mindezekre tekintettel a károsultak egyetlen kérdést tesznek fel a felszámolónak:

Megteszi-e a hitelezők védelmében a szükséges jogi lépéseket, hogy a Quaestor károsultak is részesüljenek a fellelt, immár felbecsült és árverésre bocsátott Quaestor ingatlanvagyon ellenértékéből?

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.