Pénzügy

Kiss Lászlótól megvonhatják a havi egymilliós életjáradékát is

Az olimpiai érmes versenyzők edzői életjáradékot kapnak 2013-tól. A szabályzat azonban úgy fogalmaz, hogy érdemtelenné válik az, aki büntetett előéletű.

Kiss László – számos más tisztsége mellett – tagja a Kiemelt Edzői Programnak (KEP) is, amely a londoni olimpia után jött létre, hogy a magyar szakembereket itthon tartsa, ne menjenek el külföldre. Az úszóedző életjáradéka havi egymillió forint. A programot a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 2013-ban indította – írta az Index.

Az olimpiai érmes versenyzők edzői életjáradékot kapnak. A szabályzat azonban úgy fogalmaz, hogy érdemtelenné válik az, aki büntetett előéletű, írta a lap

Az Index hozzáteszi: a MOB Kiss mellett Mocsai Lajost és Csipes Ferencet is meghívta. Mocsai azóta már nem kapitány, Csipesnek pedig nem jutott ki tanítványa a tavalyi vb-re, miután Kozák Danuta, Szabó Gabriella is elhagyta az olimpiai bajnok négyesből.

Mint arról korábban beszámoltunk, az hazai úszószövetség edzőbizottsága kiállt Kiss László mellett, pénteken pedig a Halhatatlanok Klubjának elnöke is hasonlóképpen nyilatkozott.

A Kiss László-ügy

A 75 éves Kisst még 21 évesen, 1962-ben ítélték el csoportos nemi erőszak miatt, ítéletét kedden hozták nyilvánosságra. A kiszabott három év helyett 20 hónap után amnesztiával szabadult. 1965-ben már edzősködött. Később tanítványai közül Egerszegi Krisztina öt olimpiai aranyat nyert, Kovács Ágnes egyet. Még egy adalék: egy volt úszónő, Kiss Noémi már két éve már elmondta, milyen az uszodai erőszak a vs.hu interjújában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik