szép-kártya (Array)
Pénzügy

Naponta 34 milliót kellene elverni a SZÉP-kártyákról

24.hu
24.hu

2016. 03. 11. 13:30

Mintegy 2,7 milliárd forintnyi 2014-es, idén lejáró feltöltést kellene felhasználniuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) birtokosainak. Erre még két és fél hónap áll a rendelkezésükre. Ez azt jelenti, hogy naponta mintegy 34 millió forintot kellene költeniük május végéig. A bank arra buzdítja a kártyabirtokosokat, hogy ellenőrizzék az egyenlegeiket és ne várjanak az utolsó pillanatig.
Korábban a témában:

A jelenleg hatályos törvényi szabályozás értelmében a Széchenyi Pihenőkártyákra utalt juttatások érvényessége a feltöltést követő második év május 31-én lejár. Idén ez a 2014-es juttatásokat fogja érinteni. Azoknak a kártyabirtokosnak, aki nem használták fel a korábban kapott összegeket, még 11 hét áll a rendelkezésükre, hogy elköltsék a mintegy 2,7 milliárd forintnyi feltöltést a több mint 27 000 elfogadóhelyen. A májusi határidőt követően ezek a juttatások lejárnak és a kártyabirtokos számára elvesznek. Érdemes tehát időben lépni.

Kuhárszki András, a bankszámla főosztály igazgatója arra biztatja a kártyabirtokosokat, hogy regisztrálják kártyájukat a kibocsátó honlapján, ahol egyszerűen ellenőrizhetik tranzakcióikat, illetve nyomon követhetik  lejáró egyenlegük alakulását.

A bank SZÉP-kártyájának népszerűségét mi sem igazolja jobban, mint hogy a 2014-es juttatások 95 százalékát már felhasználták a kártyabirtokosok. Azonban még mindig sokan vannak, akik nagyobb, akár százezer forint feletti összeget hagytak a három alszámlájuk valamelyikén. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy sokan az utolsó pillanatig halogatják ezeknek a juttatásoknak a felhasználását. Ez nem szerencsés, mert ilyenkor szokott beragadni a felhalmozott összeg, ami a kártyabirtokos számára május 31-e után elvész. Mindenkit arra buzdítunk, hogy regisztrálják kártyájukat a honlapunkon, ellenőrizzék, van e még két évvel ezelőtti feltöltésük, és ha igen, akkor használják fel még a határidő előtt – tette hozzá.

Az OTP Bank arra számít, hogy a közelgő két hosszú hétvége, – a március 15-i és a húsvéti – alatt csökkenni fog a lejáró egyenlegek összege, hiszen a költési adatok is folyamatosan igazolják, hogy a SZÉP-kártya a családi pihenések egyik nélkülözhetetlen eszközévé vált. A tavalyi, többnapos ünnepek alatt összesen 4 milliárd forintot is meghaladó összeget használtak fel a kártyabirtokosok. A legnagyobb kibocsátó idén is szeretné felhívni a családok figyelmét, hogy ne hagyják otthon a SZÉP-kártyájukat, akár wellnesspihenésre, akár állatkerti kirándulásra vagy éppen közös cukrászdázásra indulnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.