Pénzügy

Rekordnyara volt a pihenőkártyának

szép kártya (Array)
szép kártya (Array)

Három hónap alatt 23 milliárd forintnyi juttatást használtak fel az OTP SZÉP-kártya birtokosai. Ezzel az idei lett az eddigi legsikeresebb nyári szezon az első kártya kibocsátása óta. A napi 257 millió forintos költésből a vidéki régiók közül legnagyobb részben a balatoni részesedett. Itt 3,3 milliárd forintot használtak fel a pihenni vágyók.

Tényleg pihentünk

A munkavállalók kihasználták az idei nyár kedvező időjárását, és pihenéssel töltötték a legmelegebb három hónapot. Ezt támasztják alá a piacvezető OTP SZÉP-kártya felhasználási adatai is.

A három nyári hónap alatt ugyanis összesen 23 milliárd forintnyi juttatást költöttek el a kártyabirtokosok a több mint 26 000 elfogadóhely valamelyikén. A vidéki régiók közül a balatoni emelkedett ki a legjobban. Itt több mint 3,3 milliárd forintot költöttek. Az ezüstérmet a Dél-Alföldi régió szerezte meg 2 milliárd forinttal, míg a harmadik legnépszerűbb régió az Észak-Magyarországi lett több mint 1,8 milliárd forinttal.

Az összes költés mintegy hétharmada a vidéki régiókban realizálódott, míg 38 százalék Budapesten és Közép-Magyarországon.

Már több mint 900 ezer van belőle kint

„Az OTP Pénztárszolgáltató fontos eredménynek tekinti, hogy az eddigi legsikeresebb nyári szezonját zárta náluk a SZÉP-kártya. A tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy ez a juttatási forma évről évre egyre népszerűbb. Manapság már legalább olyan fontos része lett a nyári pihenésnek, mint a napszemüveg vagy a naptej. Ezek nélkül már el sem indulunk. Bízunk benne, hogy az idei év hátralevő hosszúhétvégéin a kártya ismét a munkavállalók partnere lesz a pihenésben és további jelentős összegek áramlanak majd a belföldi turizmusba, legyen szó egy egri forralt borozóról vagy egy hajdúszoboszlói wellness-szállóról. Érdemes továbbá azt is kihangsúlyozni, hogy immáron a negyedik teljes szezont zártuk úgy, hogy a kártya működésében nem tapasztaltunk jelentős fennakadást” – vélekedett a nyári eredményekről a pénzintézet Bankszámla Főosztályának igazgatója, Kuhárszki András.
A több mint 900 000 OTP SZÉP-kártyára 2015-ben már 48,5 milliárd forintot is meghaladó feltöltés érkezett. Ez 15 százalékos emelkedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A kártyát kibocsátó pénztárszolgáltató várakozásai szerint az év hátralevő részében is tovább pöröghet a kártyák felhasználása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik