Pénzügy

Az OTP lefelé húzhatja a tőzsdét pénteken

Az OTP-részvények ára jelentősen csökkenhet, ami lefelé húzhatja a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT) pénteken a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője szerint.

Állami OTP-s részvényértékesítés

Móró Tamás kifejtette: alapvetően optimista hangulat van a nemzetközi piacokon, ami segíthet a magyar piacon is. Ugyanakkor az OTP részvényeinek piaci ár alatti értékesítése miatt 2-3 százalékos csökkenés várható a papír árfolyamában, ez pedig lefelé húzhatja a BUX-index értékét.

Az elemző az MTI kérdésére megjegyezte, hogy a magyar tőzsde mérete és nemzetközi kitettsége más, mint néhány éve. Az index egy pár papírból tevődik össze, így bármelyik pillanatban jöhet egy egyedi vevő vagy eladó, aki a nemzetközi hatásoktól függetlenül is tudja mozgatni az indexeket.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 118,52 pontos, 0,54 százalékos csökkenéssel, 21 946 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 3,7 milliárd forint volt. A Mol 215 forinttal, 1,66 százalékkal, 12 775 forintra csökkent, 1,5 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,78 százalékkal, 390 forintra erősödött, forgalma 739,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 33 forinttal, 0,68 százalékkal, 4844 forintra esett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik