Pénzügy

Slágerlakások – íme a top 4, amiért ölre mennek a vevők

A Költözzbe.hu kínálatában jelenleg 50 ezer darab 40 négyzetméter feletti lakás található, és ha 70 négyzetméterig szűkítjük a kínálatot, akkor is marad 10 ezer darab, amiből válogathatnak azok, akik keresnek.
Hogy miért pont ezt a méretet vettük most górcső alá? Azért, mert a Duna Huse legújabb elemzése szerint a 40 és 60 négyzetméter közötti lakások a legkeresettebbek ma a vevők körében.

40-60 négyzetméter a sláger

Az ingatlanos cég által augusztusban lezárt tranzakciók adatai alapján vidéken az esetek 41 százalékában vásároltak 40-60 m2 közötti ingatlant és 22 százalékban 60-80 m2-est. A nagyméretű, 160 m2 fölötti kategóriát a vevők 4 százaléka választotta. Pest Megyében már a vevők 8 százaléka vásárolta a legnagyobb méretet. A két legnépszerűbb kategória itt is a 40-60 és a 60-80 m2 közöttiek, melyeket a vevők 22-23százaléka vásárolt.

Budán a legtöbb tranzakció a 400 ezer Ft/m2-nél drágább ársávban zajlott, a vevők 37 százaléka választotta ezt. Pesten szintén itt történt a legtöbb vásárlás 21 százalékban, de a korábban is favorit 200-250 ezer Ft/m2 kategóriát is a vevők ötöde vásárolta. A főváros mindkét oldalán a 40-60 m2 közötti lakásokat vették legtöbben, nagyjából az esetek 40 százalékában.

Nézzük, ebben a kategóriában a 10 ezer darabból melyek most a legnépszerűbb ajánlatok a Házár Tárházban.

Gellérthegyi téglalakás

A másfél szobás 60 négyzetméteres duplex (belső kétszintes) apartmant azzal hirdették meg, hogy egy fiatal építész teljesen átalakította, műszakilag felújította. A leírással sem volt szűkszavú – érdemes elolvasni.

A lakás az eladó szerint további átalakítási lehetőséget rejt magában, igény szerint az alsó szinti zuhanyzós fürdőszoba a konyha/ étkező tereit bővíthető, egy nagy amerikai stílusú konyha/ nappali életteret létrehozva az alsó szinten. A felső szinten fürdőkádas mellékhelyiség található nagyméretű beépített gardróbbal a tágas hálószoba felé vezető folyosón.

A képek alapján szép napos lakásról van szó, gyönyörű panorámával.

gellérthegyi lakás

És hogy megfizethető-e? Kereken 20 millió forintot kérnek érte, ami négyzetméterre 21 százalékkal alatta van a többi gellérthegyi eladó árelvárásának.

Belvárosi téglalakás

Önkormányzati lakás, műemléki házban, egyszobás, 50 négyzetméteres. Eladó az örökbérleti jog, vagy cserélhető a lakás. Azt írják, jó állapotú, de azért egy festés szükséges beköltözés előtt. Bérbeadásra vagy külföldieknek nem alkalmas. A lakás belmagassága a szobában 3.1 m, a konyhában és az előszobában 3.7 m. Fűtés kéménybe kötött gázkonvektorral.

belvárosi lakás

Az ár nyilván ahhoz szabott, hogy nem tulajdont kap az ember, hanem bérleti jogot. 7,5 millió forintot kérnek érte.

Békásmegyeri panel

Önbizalomnak nincs híján a top 3. eladó, azt írja: ha megnézi, megveszi ezt a lakást. A leírással nem is nagyon bíbelődött (51 négyzetméteres, kettő szoba étkezős, világos konyhás v. emeleti panellakás, jó állapotú, dupla liftes, bekamerázott társasházban). Inkább jó képeket töltött fel. Nekünk bejött.

békásmegyeri panel
10,9 millió forintot kér, ami békásmegyeri viszonylatban 21 százalékos pluszt, III. kerületi szinten viszont 25 százalékos mínuszt jelent négyzetméterre a többi eladó elképzeléséhez képest átlagban.

Debreceni ház

Az egyetlen vidéki ingatlan, amely bekerült a top 4-be. Ráadásul megszakítva a lakások sorát, egy családi ház, az eladó szerint igényesen felújítva. 50 négyzetméteres, kétszobás, szigetelt, műanyag nyílászárókkal, gázcirkóval, biztonsági ajtóval. Nekünk több helyiség is bejött, például a konyha is.

debreceni ház
Az eladó pedig már 1 millió forintot engedett az augusztus végi vágyaihoz képest, így most 9,5 millió forintot kér. 10 százalékkal kevesebb ez egyébként, mint amennyire a többi kétszobás debreceni ház négyzetméterét tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik