Pénzügy

LMP: óriási felelőtlenség az olimpiai pályázat benyújtása

Az ellenzéki párt szerint felesleges terheket ró az országra, egyetlen célja, hogy a Fidesz-közeli befektetői csoportokat hizlalja.

A Lehet Más a Politika korábban is világossá tette: Magyarország nem áll készen a 2024-es Nyári Olimpiai Játékok megszervezésére, lemaradásunk behozása olyan anyagi terheket róna nem csak a fővárosra, de Magyarország egészére nézve, amely veszélyezteti, de alapvetően megkérdőjelezi más, egy-kéthetes presztízs-eseménynél fontosabb célok megoldását.

Ablakon kiszórt pénz

Fentiek értelmében az LMP nem kizárólag az olimpia rendezését, de már a pályázat benyújtását is ellenzi. Két eset lehetséges: amennyiben Budapest elnyeri a 2024-es olimpia rendezési jogát, a kormány másodlagos fontosságú célok érdekében adósítja el az országot. A másik – egyben valószínűbb forgatókönyv –, hogy a NOB figyelembe veszi a rendezéssel járó közismert kockázatokat és olyan döntést hoz, amely ugyan megvéd bennünket saját kormányunk felelőtlenségétől, de egyúttal azt is jelenti, hogy a kandidálásra fordított összegeket kidobtuk az ablakon.

Figyelembe véve, hogy a pályázásra elkölthető összegek kiáramlása már a közgyűlési döntés előtt elkezdődött, élnek a gyanúperrel, hogy a pályázat beadása tulajdonképpen csak a közpénzek baráti zsebbe vándorlását leplező porhintés. Ha elnyeri Budapest a 2024-es olimpiai játékok rendezési jogát, ha nem, Magyarország mindenképpen veszít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik