Sport

Az MPB támogatja a budapesti olimpiai és paralimpiai rendezést

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) rendkívüli közgyűlése hétfőn egyhangúlag támogatta, hogy Budapest 2024-ben olimpiai és paralimpiai játékokat rendezzen, írja az MTI. A határozat szerint a közgyűlés támogatásáról biztosítja Budapest önkormányzatát, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) abban, hogy a megrendezést célzó pályázatot nyújtsanak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz, és azt képviseljék a nemzetközi szervezetek és a közvélemény előtt.

Az MPB közgyűlése felkéri a fővárosi önkormányzatot, valamint a MOB-ot, hogy a pályázati dokumentumok elkészítésekor, benyújtásakor és képviseletekor vegyék igénybe az MPB rendelkezésére álló sportdiplomáciai, illetve sportszakmai kapcsolatrendszert, tudást és tapasztalatot.

Bienert Gusztáv, az Olimpiai Védnöki Testület tagja előadásában elmondta: a 2024-es budapesti paralimpiai játékokra augusztus 21. és szeptember 1. között kerülne sor, az eseményen a kísérőkkel együtt 7500 résztvevőre számítanak, s a versenyzők 28 sportágban mérnék össze tudásukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik