Pénzügy

Rárepülhetnek a vasárnapra a lakáseladók

Úgy tűnik, vannak meglepő járulékos hatásai a vasárnapi zárva tartásnak: átalakíthatja például az ingatlan-vásárlási, vagy inkább megtekintési szokásokat is.

A heti rutin átgondolásakor jött rá Schneiderné Bereczky Andrea ingatlanügynök, hogy vasárnap is járt vásárolni, méghozzá sűrűn. Hét közben este 7-8 órakor ér haza, akkor már nincs kedve, sem ereje a boltba menni, hiába van minden nyitva este tízig. Szombaton meg sokszor dolgozott, mert akkor ért rá az ügyfelek zöme, és akkor volt lehetőségük a családoknak együtt, világosban megnézni a kiszemelt ingatlant – írta az Ingatlanos blogon.

Így szólhat bele az életünkbe

A vasárnapot Andrea eddig megtartotta szabadnapnak: ilyenkor intézték a nagybevásárlásokat is. Szóval rájött, ezentúl változtatnia kell a szokásain. Úgy döntött, a jövőben szombaton vásárol, és vasárnap mutatja meg a lakásokat azoknak, akik hét közben erre nem érnek rá.

Nem tudjuk, hány ingatlanosnak vannak hasonló életritmusa és tervei, mindenesetre lehet, hogy a lakáseladóknak, vásárlóknak ezentúl több figyelmet érdemes szentelniük a vasárnapnak. Persze ha nincs ügynök, akkor maradhat a vasárnapi lakásmustra. Feltéve, hogy a vevőnek és az eladónak is sikerült hét közben megoldania a vásárlást. Ha nem, akkor így is vasárnapra maradhat a lakásnézés, alkudozás.

A Költözzbe.hu-n pedig előzetesen ki lehet választani, hogy mit néznek meg majd a hétvégén, akik ingatlant szeretnének vásárolni. Most éppen több mint 55 ezer ajánlat jelenik meg az oldalon, a viszonylag olcsótól az átlagoson át a különleges igényeket kielégítő luxuslakásokig. Persze nem kell ezt mind végigbogarásznia a vevőnek, hanem a szükségletei szerint leszűkítheti a kínálatot, mint ahogy mi is tettük, amikor körülnéztünk a budapesti panelpiacon tól-ig.

Belvárosi egyszobás

A Corvin negyedhez közel, jó állapotú társasház első emeletén vár vevőjére az a tulaj szerint alacsony fenntartási költségű, világos, csendes erkélyes 33 négyzetméteres lakás. A képek alapján átlagosnak néz ki, lehet, hogy kis frissítés, felújítás azért nem árt majd neki.

 

Február végén hirdették meg, majd az eladó lefaragott az árból bő félmillió forintot március közepén. Így most négyzetméterára 16 százalékkal kevesebb, mint amennyit a kerületi eladók kérnek átlagban.

Újpalotai háromszobás

Felújított, szigetelt, műanyagablakos házban található a 2+1 félszobás, loggiás, gardróbos, kamrás, belül is felújított, légkondis, 64 m2-s lakás. Mit jelent ez? A konyhába például egyedi bútor készült, a fürdőszobát, WC-t minőségi csempével, padlólappal burkolták. Az eladó hangsúlyozza többek között, hogy a házfelújítás miatt a fűtés és meleg víz díja mindössze havi 10 700 forint.

 

A felújításokat nyilván az árba is belekalkulálta, ezért négyzetméterre kicsivel (18 százalékkal) többet szeretne kapni, mint a többi eladó.

Pasaréti négyszobás

Elöljáróban annyit, hogy a tulajdonos belsőépítész. Ez jól kezdődik, ugye? Igazi ínyenceknek való. A 90 nm-es társasházi lakás nappalijához közvetlen kis kertkapcsolatos terasz tartozik. A lakás belső kétszintes, alul található a nagy nappali, a konyha és az étkező, felül pedig a hálószobák, a fürdőszoba, és a WC.

A tulajdonos szavai szerint egyedi, és gyönyörűen karbantartott – ez a fotók alapján is világosan látszik. Érdemes megnézni: egyszerre pazar és otthonos.

 

Az ára sem mindennapi, a portékához mérték persze, négyzetmétere kis híján 1,1 millió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik