Belföld

Százmilliókért vett volna ingatlanokat a szegények pénzéből az ORÖ

farkas-florian(210x140).jpg (farkas flórián, )
farkas-florian(210x140).jpg (farkas flórián, )

300 millió forintot költöttek volna gellérthegyi és vidéki ingatlanokra. A pénzt a legszegényebbek munkavállalására kellett volna költeni.

A Gellérthegyen egy budapesti székházat, és további hét vidéki ingatlant szeretett volna venni az Országos Roma Önkormányzat.  A Magyar Nemzet szerint ez abból a megvalósíthatósági tanulmányból derül ki, amit a szervezet a Híd a munka világába programra készített. 

A leghátrányosabb helyzetben lévő emberek foglalkoztatására szánt pénzből Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Veszprémben, Zalaegerszegen, Szolnokon, Pécsen és Gödöllőn vettek volna ingatlanokat. A Magyar Nemzet szerint Pécsen és Gödöllőn már meg is kötötték az üzleteket. 

Az egészre 300 millió forintot költöttek a 75 százalékban uniós pénzből indult, ötmilliárdos program keretéből. Hadházy Ákos LMP-s képviselőt kedden hallgatta meg a NAV Bűnügyi Főigazgatósága, ahol azt mondta, azért is érdekesek a vásárlások, mert a szevrezetnek nem volt felhatalmazása az adásvételre. Hadházy szerint az ORÖ közgyűlésének kellett volna jóváhagynia a döntést.

Korábban derült ki, hogy a Híd a munka világába programban rengeteg gyanús költés volt, Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke most a progrtam forrásait kezelő szövetkezet elnöke, de a botrány kirobbanása óta nem szólalt meg. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik