Pénzügy

Tíz éve halott fiuknak küldött felszólítást az OTP

OTP Bank (OTP Bank)
OTP Bank (OTP Bank)

A soproni házaspár megrendült a bank levelén – nem az összeg, hanem az eljárás háborította fel őket.

Tíz éve halott fiuk nevére kapott banki felszólítást egy soproni házaspár – tudósít a Kisalföld. Az összetört Kontor Józsefné a lapnak megmutatta, hogy a hagyatéki jegyzőkönyvben is rögzítették: a gyógyíthatatlan betegség miatt eltávozott gyerekük haláláról az OTP hivatalos értesítést is kapott. Ennek ellenére érkezett a levél, hogy Kontor Csabának be kell fizetnie 4546 forintot a folyószámlájára.

Amikor személyesen bementek a bankba, még csak elnézést sem kértek és kerek perec kijelentették, hogy be kell fizetni a pénzt – mondta könnyeivel küszködve az édesanya, akit nem az összeg nagysága zavar, hanem az, hogy a pénzintézet eljárása kegyeletsértő volt. „Amikor a szülők eltemetik gyereküket, az soha ben nem gyógyuló seb. Bár az ember beletörődik a hétköznapok során a megmásíthatatlanba, ezzel a levéllel feltépték a sebeket” – fejtette ki az asszony.

Kontor Csaba autószerelőként dolgozott, míg egy napon a műhelyben rosszul lett, a nyúltagyon és a gerincen húzódó daganatot állapítottak meg nála. A kezelések nem segítettek, harminchárom évesen belehalt a rákba, holott sportos, magas, szép szál fiatalember volt.

Az OTP a személyes adatok védelmére hivatkozva nem adhatott információt a konkrét ügyről, de közölték: általánosságban, ha a halotti anyakönyvi kivonattal bejelentik az elhalálozást, a bank ezt a tényt nyilvántartásba veszi. Az örökösöknek viszont a hagyatéki végzéssel intézkedniük kell a számla zárásáról, enélkül a számla élő marad, annak minden költségével. Úgy tudni egyébként, hogy a körülményekre való figyelemmel a bank nem zárkózik el attól, hogy méltányosságot gyakorol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik