Pénzügy

Még olcsóbb lehet a gáz

fűtés (fűtés)
fűtés (fűtés)

Kellemes meglepetés jöhet hamarosan a fűtésszámláknál. Az ok, hogy a kőolaj ára majdnem a felére esett az elmúlt hónapokban. Ez az áresés pedig hatással van a földgáz árára is.

Rezsicsökkentés

Mint már mi is többször írtunk róla, a kőolaj ára jelentősen lecsökkent az utóbbi időkben, a korábbi 100 dolláros hordónkénti ár mára 64 dollárra olvadt. És mivel az Opec tagállamai nem állapodtak meg a kitermelés csökkentéséről, a túlkínálat miatt még egy ideig várható, hogy továbbcsökkenhet az olaj ára.

A kőolajárindex pedig jelentősen befolyásolja a földgáz világpiaci árát – írta a vg.hu szakértőkre hivatkozva. Sőt, valószínűleg a földgáz ára erőteljesebben csökken, mint a kőolaj, illetve üzemanyagoké. Ennek oka az is, hogy szintén túlkínálat van belőle, és ezzel párhuzamosan keresletcsökkenést is érzékeltek a piacon.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

Mindez pedig javíthatja a magyar fél gázártárgyalási pozícióit Oroszországgal szemben. A Híradónak az energiainfo.hu szakértője azt mondta, ez akár 10-15 százalékos árcsökkenést is jelenthet a jövőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik