Pénzügy

Egyre menőbbek a házi bolhapiacok

Többek közt azért is népszerűek a garázsvásárok, mert évi 800 ezer forintig nincs adófizetési kötelezettség a bevétel után.

Egyre népszerűbbek, egyre nagyobb tömegeket vonzanak országszerte a garázsvásárok, míg korábban csak a fővárosban és a nagyobb vidéki városokban szerveztek házi bolhapiacot, ma már számtalan kistelepülésen van ilyen – írja a Napi Gazdaság pénteki számában.

Péter Ilona, az egyik legnagyobb veszprémi garázsvásár szervezője a lapnak elmondta: kéthavonta szerveznek vásárt, a résztvevők száma pedig megközelíti a kétszázat. A lap írása szerint a garázsvásárok népszerűségét növeli, hogy ezek a mai napig magánrendezvénynek minősülnek, a bevétel után abban az esetben adófizetési kötelezettség nem áll fenn, ha az éves forgalom nem haladja meg a 800 ezer forintot.

A legnagyobb vásárokat továbbra is a fővárosban, Szegeden, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben tartják, általában hétvégenként, a trend itthon újnak számít, és az intézményesített bolhapiacok analógiájára terjedt el. Az elmúlt években a garázsvásárok egy része specializálódott, olyan rendezvények is vannak, ahol csak játékokat, gyermekholmit vagy lakásberendezési tárgyakat, esetleg kerti eszközöket vagy csak könyveket árulnak – írja a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik