Pénzügy

Meghosszabbíthatják a kilakoltatási moratóriumot

Tóth Richi
Tóth Richi

Okos, fontos. 2014. 04. 23. 10:26

A végrehajtói és a közjegyzői kamara álláspontja szerint szükségessé válhat az április végén lejáró határidő meghosszabbítása.

Korábban a témában:

Egy hét múlva

A Magyar Nemzetnek a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi titkára, Schmidt Zoltán elmondta, a szervezet elfogadható megoldásnak tartja, hogy a moratórium tovább tartson. Ezt a véleményét osztja Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke is.

Schmidt emlékeztetett, a jelenlegi szabályok értelmében május elseje és november 30-a között végrehajthatóak a kilakoltatások, ennek módosításáról még nem született döntés.

A napilap információ szerint az április 30-án lejáró határidő meghosszabbításának lehetőségét a szaktárca, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mérlegeli. Április 30-án egyébként az Európai Bíróság is ítéletet hozhat a Kásler-ügyben, ami azért fontos, hogy a Kúria kiegészítse a decemberben hozott jogegységi határozatát. Az Országgyűlés ugyanis csak ezt követően fogadhatja el a kérdést rendező jogszabályt, előreláthatóan valamikor az ősz folyamán.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.