Pénzügy

A rezsicsökkentéstől mindenkinek jobb

rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)
rezsicsökkentés (rezsicsökkentés)

A rezsicsökkentéssel a családoknál maradó pénz növelni fogja a fogyasztást, így az árak csökkenése az egész gazdaságra jótékony hatással lesz – fogalmazott Pósán László fideszes országgyűlési képviselő.

A politikus csütörtöki debreceni sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy “statisztikai átlag alapján” egy család évente mintegy 100 ezer forintot takarít meg a rezsicsökkentéssel. Mint mondta, a rezsicsökkentés novemberi, harmadik üteme után – amikor a gáz, a távhő és az áram lakossági ára 11,1 százalékkal csökken – az energiaárak a 2007-2008-as szintre esnek majd vissza.

Számításaik alapján egy 70 négyzetméteres távhős lakásban élő kétgyermekes család terhei évente 88 ezer forinttal csökkennek, míg egy 100 négyzetméteres gázfűtéses családi házban 103 ezerrel. A több gyermeket nevelő, ezért nagyobb fogyasztással rendelkező családok rezsiszámlái nagyobb arányban csökkennek, és egy kisebb lakásban élő egyedülálló is több tízezret takaríthat meg évente – fogalmazott.

Egy 50 négyzetméteres távhős lakásban élő nyugdíjas házaspár évente 62 ezer forintot, míg egy egyedülálló, családi házban lakó nyugdíjas 81 ezer forintot takarít meg – mondta a kormánypárti képviselő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik