Pénzügy

Gazdát keresnek a TÁMOP-milliárdok

Még nem merültek ki a hosszú távú fejlesztéseket a munkaerő képzésével kombináló uniós pályázati források. Az egyik TÁMOP-program esetében például a 10 milliárdos keretösszeg csupán egyharmadára érkezett igénylés.

A dolgozók képzésében segít az a pályázat, amelynek keretében a nagyvállalatok igényelhetnek 100 százalékos támogatást. A 250 fő fölötti létszámú nagyvállalatok a projekt keretein belül akár önrész nélkül is pályázhatnak a képzési költségekre. Ám kizárólag olyan cégek élhetnek a lehetőséggel, amelyek korábban az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány egyetlen pályázatán sem indultak.

A munkaerő-piaci kulcskompetenciák, valamint a szakképzésbe való bekapcsolódáshoz szükséges képességek, készségek fejlesztésére irányuló oktatásokon eltöltött időt nem saját erőből kell finanszírozni a vállalkozásoknak. Akár a kieső munkaidőre járó munkabér 160 százalékát is megtéríthetik a pályázóknak, emellett a létszámmegtartási kötelezettséget is értelmezhetik akár egyetlen telephelyre vagy divízióra. Erről bővebben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatnak az érdeklődők.

A „Nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatása” (TÁMOP 2.3.3/B) című uniós forrásra 2010. február 26-ig lehet benyújtani a kész pályázati anyagokat.

A támogatás megszerzéséhez DFT-Hungária térítésmentesen vállalja a vállalkozások pályázati lehetőségének elemzését és prezentációját. A szolgáltatást a 20/338-0696 telefonszámon és a tamop@dft-hungaria.hu e-mail címen lehet igényelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik