Pénzügy

Átigazol a T-Mobile vezére?

Idő előtt távozik Sugár András, a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója a társaságtól, és vezérigazgató-helyettesként a Magyar Telekomhoz igazol – írja a csütörtöki Népszabadság.

A korábban Westel, majd átkeresztelése után T-Mobile telefontársaságot az alapítástól irányító vezérigazgató szerződése csak 2007-ben járna le, de Sugár András ezt nem várja meg. A Népszabadság szerint a tulajdonosnál, a Magyar Telekomnál ajánlottak fel számára egy vezérigazgató-helyettesi pozíciót.

Az értesüléseket nem erősítette meg sem a Magyar Telekom sem a T-Mobile. Galambos Viktor, a Magyar Telekom sajtófőnöke csupán annyit mondott az értesülésre: “nem tudunk arról, hogy a Magyar Telekom-csoport felső vezetésében változás következne be. Azonban bármilyen felső vezetői változásról az igazgatóságnak kell döntenie, s eddig ilyen döntés nem született.”


Az egykori Westelt 20 fős csapatával kezdte 1993-ban építeni Sugár András. A dinamikus növekedést produkáló vállalat vezetőjének önállósága egészen 2001 decemberéig töretlen volt, akkor azonban a Matáv a magyar mobilszolgáltató 100 százalékos tulajdonosává vált azzal, hogy anyacégétől, a Deutsche Telekomtól megvette a Westel és a 0660 fennmaradó 49 százalékát. A hírek szerint ezzel megkezdődött két karizmatikus vezéregyéniség, Straub Elek, a Matáv vezetője és Sugár András állóháborúja. A végső döfést – amit látszólag mosolyogva fogadott – akkor kapta Sugár, amikor tavaly májusban önálló nevét is elveszítette a Westel és T-Mobile lett belőle.

A működése első évében az akkor még Westel nevű társaság 57 ezer előfizetőt szerzett, amelynek ma négymillió ügyfele van. Ugyan a Vodafone megjelenését a T-Mobile is megérezte, de 1999 óta az akkori 53 százalékról, mindössze 46 százalékra csökkent a piaci részesedése. A 20 fős csapat mára majd kétezresre duzzadt, a társaság minden díjat, elismerést megszerzett, amit csak lehetett.

Ugyan azt még nem lehet tudni ki lesz az utód, de vélhetően változásokat hoz magával. Sugár András ugyanis nem sűrűn váltogatta csapatát, többen az indulás óta együtt dolgoznak vele a cégnél. Ráadásul az elmúlt 15 évben az üzleti szférában is komoly kapcsolatok szövődtek a T-Mobile és más cégek között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik