Gazdaság

Behajtócéget küldtek a nyugdíjas nőre, pedig nem is volt tartozása

Csanádi Márton / 24.hu
Csanádi Márton / 24.hu

Régen rendezett hiteltartozás miatt tett adóslistára egy Bács-Kiskun megyei nőt egy pénzintézet – írta a Blikk. A nyugdíjas 13, illetve 14 éve vett fel egy 100 és egy 150 ezer forintos gyorskölcsönt a pénzintézettől. A nő állítása szerint kifizetett minden részletet, majd 11 év múlva egyszer csak követelni kezdték rajta a tartozást. Végül behajtócég is kopogtatott nála.

Az asszony a pénzintézetnek többször leírta és telefonon is elmondta, hogy volt, amikor egyben fizetett ki 40 ezer forintot, máskor pedig 100 ezer forintot adott a törlesztőrészletekért nála kopogtató munkatársnak. Megtalálta a befizetést igazoló szelvények legtöbbjét is, ám hiába küldte be a másolatokat, nem igazán fogadták el azzal, hogy elmosódottak.

Ehhez képest meglepő, hogy a pénzintézet végül nem tett feljelentést. A nő azt hallotta, a munkatárs nem tudott elszámolni a pénzzel, vagy a könyvelők hibáztak, de nem tudja, ez igaz-e. Szerinte őt igazolja, hogy a behajtócég visszalépett az ellene indított pertől, nem fizette be az illetéket, és ezért a bíróság megszüntette az eljárást.

Korábban írtunk arról, hogyan fordulhat elő, hogy behajtóhoz kerül egy már korábban rendezett tartozás:

Kapcsolódó
Befizetett számlákat is simán behajthatnak rajtunk
Nemcsak a Telenor volt ügyfeleit nyaggatják elévült vagy rendezett tartozásokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik