Gazdaság

Rossz hír Orbánnak: a németek és a lengyelek továbbra is Putyin ellen szavaznak

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár kedden Varsóban egyaránt úgy értékelte, hogy fenn kell tartani az Oroszországgal szembeni szankciókat, a lengyel miniszterelnök szerint az Egyesült Államokkal szemben viszont az EU-nak egységes és következetes politikát kell folytatnia – írta a Napi.hu.

A tárgyalásokat követő közös sajtóértekezleten mindketten Oroszországot tették felelőssé a minszki megállapodások megvalósulásának kudarcáért.

A lengyel kormányfő szerint Oroszország megsérti a nemzetközi jogot Ukrajnában. Lengyelország támogatja Ukrajna területi egységét – tette hozzá Szydlo, hangsúlyozva: amíg Oroszország nem hagy fel mindezzel az Európai Uniónak fenn kell tartania a szankciók politikáját.

Angela Merkel “aggasztónak” nevezte a kelet-ukrajnai helyzetet. Az Oroszországgal szembeni szankciókat egyelőre nem lehet hatályon kívül helyezni – fogalmazott a kancellár.

Orbán Viktor múlt héten, Putyin budapesti látogatásakor azt mondta: kárt okoznak a szankciók és a Nyugat orosz ellenessége. Szerinte nem gazdasági problémákat nem lehet gazdasági szankciókkal kezelni. Nyugati lapvélemények szerint Orbán Viktor Putyin faltörő kosa az Európai Unióban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik