Gazdaság

Itt a legújabb mérés: Európában a legkorruptabb országok között vagyunk

GazdaságTV
GazdaságTV

2017. 02. 06. 17:44

Magyarország hét helyet csúszott vissza a világ legátfogóbb korrupciós ranglistáján, a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexben. Az elmúlt hat év leggyengébb értékét produkáltuk.
Korábban a témában:

Magyarország a 2016-os adatok alapján az 57. helyet foglalja el a Transparency International által készített Korrupció Érzékelési Indexen. Ezt az elmúlt hat év leggyengébb eredményével sikerült elérni, ezzel hét hellyel került hátrébb az ország a tavalyi listához képest. Ezzel a helyezéssel Európában a legkorruptabb országok közé tagozódtunk be, hiszen csak három ország mondhatja el az Európai Unió tagországai közül, hogy korruptabb nálunk.

A korrupciónak nagyon messze ható következményei vannak: a közpénz ellopásán, tehát magánvagyonként való felhasználásán túl arról is szó van, hogy torzítja a piacot. A korrupció nemcsak a jó kormányzást, de egy ország gazdasági fejlődését is megakadályozza. Ez jól látható abban is, hogy a versenyképességi listákon is egyre hátrébb szerepel az ország.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.