Gazdaság

A Tesco jobban teljesített

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 12. 11:26

Nőtt a karácsonyi forgalma, bővült magyarországi piaci részesedése

A legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat a Londoni Értéktőzsdén tette közzé időszaki jelentését, amely szerint az azonos eladótérre számolt csoportszintű értékesítés a január 7-én zárult karácsonyi időszakban 1,1 százalékkal emelkedett éves összevetésben. A vizsgált 19 hét átlagán belül a folyó üzleti év november 26-án zárult harmadik negyedében a forgalom 1,5 százalékkal, a január 7-éig fennmaradó hat hétben 0,3 százalékkal nőtt.

A nagy-britanniai forgalom a harmadik üzleti negyedévben 1,8 százalékkal nőtt, és a Tesco 2011 óta első ízben növelte hazai piaci részesedését.

A Nagy-Britannián és Írországon kívüli nemzetközi forgalom értéke a 19 heti vizsgált időszakban 0,1 százalékkal csökkent, de

a cég – egyelőre számok nélkül – kiemelte, hogy “jó ütemben” növelte piaci részesedését Magyarországon,

Szlovákiában és Thaiföldön. Az üzleti év harmadik negyedében “tartósan erőteljes” volt a Tesco teljesítménye Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. A cég a részletes adatokat tartalmazó éves jelentést április 12-én teszi közzé.

Dave Lewis vezérigazgagtó a beszámolóban “nagyon biztatónak” nevezte a csoportszinten elért eredményt. Hangsúlyozta, hogy a cég forgalma nyolcadik negyedéve növekszik folyamatosan, és a Tesco “a harmadik sikeres karácsonyán” van túl. Az ünnepi forgalom erősségét illusztrálva a cég közölte, hogy az év végi ünnepi időszakra 15 ezer idény-foglalkoztatottat vett fel.

A Tesco a brit magánszektor legnagyobb foglalkoztatója, több mint 300 ezer alkalmazottal. A cég rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal és ezzel összefüggő bűnügyi vizsgálatokkal súlyosbított üzleti időszakot élt át az elmúlt két és fél évben.

Dave Lewis 2014 szeptembere óta áll az áruházlánc élén. A vezérigazgató , már belépése napján teljes gazdálkodási fordulatot hirdetett meg. A cég 2015-ben 53 veszteséges brit üzletét zárta be, törölte 49 új, korábban tervezett áruháza felépítését, eladta dél-koreai üzlethálózatát.Ezt követően bejelentette, hogy lezárult nemzetközi portfóliójának felülvizsgálata. A cég magyarországi terveiről itt olvashat. 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C), Secretary of Defense James Mattis (L) and US Navy Captain Richard McCormack (R) attend an operations briefing at the pre-commissioned USS Gerald R. Ford aircraft carrier in Newport News, Virginia, March 2, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.