Gazdaság

Hajdú Péter átalakítja a családi vagyonkezelő céget

Zártkörűen működő részvénytársasággá alakul Hajdú Péter családi cége, a a DNH Invest Vagyonkezelő Kft. – írta meg a Világgazdaság.  A 2013-ban alapított, Törökbálinton bejegyzett kft. tulajdonosa Hajdú Péter műsorgyártó cége, a Frizbi Entertainment Kft., illetve a műsorvezető és a tőle immáron külön élő felesége, Sarka Kata.

A társaság főtevékenysége saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, ez lesz a részvénytársaság fő profilja is. A DNH Invest Zrt. vezérigazgatója Hajdú lesz, aki eddig ügyvezetőként irányította a céget. A lap szerint a cégnek bőven van mit vagyonkezelni: tárgyi eszközei az alapítás évében meghaladták a 120 millió forintot, 2015-re értékük elérte a 237 milliót. A kft. saját tőkéje közel 135 millió forint volt az átalakulás előtt, ez a felértékeléssel 401 millió forintra nő.

A lap felidézi: Hajdú az elmúlt években több vállalkozást indított, nevéhez már kisebb cégcsoport kapcsolódik. A Hajdú.Sarka házaspár cégügyeiről bővebben itt írtunk. TV2-nek műsorokat készítő Frizbi Entertainment Kft. eredményei az elmúlt években látványosan javultak: a cég fokozatosan 1,8 milliárd forintos árbevételig tornászta fel magát 2015-re.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik