Gazdaság

Lázár tárcája tanácsadókat keres S.O.S.

Rendkívüli sürgősséggel keres tanácsadót a Miniszterelnökség legújabb, nettó 670 millió forint keretösszegű pályázata. A feladat ezúttal nem az uniós támogatással megvalósuló, hanem a magyar költségvetési pénzekből finanszírozott közbeszerzési eljárásokhoz kapcsolódik. A nyertesek a Miniszterelnökség, illetve más, a tenderek lebonyolítására felkent szervezetek tevékenységét segítik közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadással – írta a vg.hu.

A gyorsított eljárást pedig azzal indokolták, hogy: a kiírás szerint „fennállnak a kivételesen indokolt és sürgős körülmények”, tekintettel az új közbeszerzési törvény, valamint a közbeszerzések központi ellenőrzéséről és engedélyezéséről szóló kormányrendelet hatálybalépésére. E jogszabályok értelmében ugyanis megnövekedtek az ellenőrzési feladatok, és mivel az apparátus nem rendelkezik elegendő saját szakértővel, így „mindenképpen szükséges az eljárás mielőbbi eredményes lezárása az ellenőrzések zavartalan és szakszerű lefolytatásához”. A kiírás szerint a munka – amelyre holnapig lehet jelentkezni – legalább 1500-2000 eljáráshoz, 10-12 ezer ellenőrzési dokumentumhoz kapcsolódó tanácsadás.

Mint írtuk, a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (faksz) feladata, hogy szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelően, biztosítva az átláthatóságot folytassák le a közbeszerzési eljárásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik