Gazdaság

A kormánypárt szerint nem lesz menzamutyi

A Fidesz támogatni fogja az ingyenes közétkeztetés kiterjesztését. A nagyobbik kormánypárt a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló Oláh Lajos független országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagált így, az MTI-hez eljuttatott közleményében. Az ellenzéki politikus szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ha a kormányzat állami kézbe veszi a közétkeztetést, akkor “a trafik-, a föld- és a kaszinómutyi” után “jön a nemzeti menzamutyi“.

A Fidesz felidézte, hogy a kormány eddigi intézkedéseinek köszönhetően szeptembertől már 318 ezerrel több gyermek étkezik ingyen és 2010 óta 28 milliárd forintról 71 milliárd forintra emelte a gyermekétkeztetés támogatását.

A polgári kormány célja, hogy a lehető legtöbb magyar gyermek étkezzen ingyen és egészségesen – mutattak rá.

Jelezték: a Fidesz támogatni fogja, ha a kormány olyan javaslattal áll elő, amely még több gyermek részére, valamint kórházi betegek és az idősek számára is elérhetővé teszi az ingyenes étkeztetést.
Szerdán a Magyar Idők írt arról, csökkenhetnek a közétkeztetés árai, miután a kormányzat állami kézbe venné a területet. A lap információi szerint már tárgyaltak is a javaslatról, amely szerint teljes egészében elvennék a terület felügyeletét az önkormányzatoktól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik