Gazdaság
waberer-s(430x286)(1).jpg (waberer's, )

Egyre jobban megy a Waberer’snek

24.hu
24.hu

2015. 11. 20. 08:38

A Waberer’s International Nyrt. („Waberer’s”) 2015 első kilenc hónapjában a nemzetközi közúti fuvarozás romló külső körülményei közepette folytatta növekedését - közölte a cég.
Korábban a témában:

A Waberer’s Csoport 2015 első háromnegyed évi konszolidált bevétele 392,4 millió euró, amely 23,6 millió euróval (6,4 %-kal) haladja meg az előző év azonos időszakának forgalmát. A Waberer’s Csoport EBITDA-ja (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) 55,5 millió euró volt, 3,6 millió euróval (6,7%-kal) magasabb a 2014. év azonos periódusának értékénél.

A negatív hatások ellenére is hasítanak

Ezeket a pozitív eredményeket a Waberer’s Csoport annak ellenére érte el, hogy az egész Európát érintő menekültválság (ideiglenes forgalmi korlátozások és határzárak bevezetése) és a nyári időszakban jelentkező szezonális járművezető-hiány negatív hatást gyakoroltak a Waberer’s Csoport fuvarozási tevékenységére, és átlagos kilométerfutására. Bár az említett járművezető-hiány jelentősen enyhült őszre, a Waberer’s Csoport továbbra is dolgozik a teljes szektort érintő jelenség megszüntetésén – közölték.

Vezető szerepben

A Waberer’s saját gépjárműparkjának mérete alapján az európai fuvarozási piac nemzetközi FTL (komplett rakomány) szegmensének vezető vállalata, és árbevétele alapján Magyarország első számú logisztikai szolgáltatója.

A Waberer’s az év első háromnegyed évében tovább növelte flottájának méretét: a vállalat kamionszerelvényeinek száma október végén meghaladta a 3420 egységet, amely több mint 5 százalékos növekedés az elmúlt év azonos időszakához képest. A harmadik negyedév további sikere, hogy a 2015-re tervezett járműcserékhez szükséges beszállítói szerződések létrejöttek.

A Waberer’s Csoport járművei az év kilenc hónapjában 320 millió kilométert tettek meg a kontinens útjain, 4,1 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A Waberer’s továbbra is Európa egyik legfiatalabb, alig kétéves átlagéletkorú nehézgépjárműparkjával rendelkezik.

Tovább terjeszkednek

A Waberer’s 2015 harmadik negyedévében folytatta fiókhálózatának kiépítését Európa legfontosabb ipari központjaiban. 2015 szeptemberében Hollandiában megkezdte működését a Waberer’s Benelux B.V. Ezt a döntést azok a pozitív visszajelzések alapozták meg, amelyek a tavaly Franciaországban és az Egyesült Királyságban, az idén tavasszal pedig Olaszországban alapított leányvállalatok ügyfeleitől érkeztek megbízásaik magas színvonalú helyi szintű kezelésével kapcsolatban.

A Waberer’s legfontosabb piacai 2015 harmadik negyedévében változatlanul Németország, Magyarország, Olaszország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország voltak.

A Waberer’s stratégiai fejlesztése következő lépéseként kérvényezte részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére (BÉT) és cégformáját nyilvános részvénytársaságra változtatta.

A harmadik negyedév folyamán kialakult kedvezőtlen piaci körülményekre tekintettel azonban a Waberer’s igazgatósága úgy döntött, hogy elhalasztja részvényeinek tervezett nyilvános forgalomba hozatalát – erősítette meg a cég a korábban már közölt információt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.