Gazdaság

Nagy-Britanniában is céget alapított a Waberer’s

Az Egyesült Királyság legnagyobb konténerkikötőjének otthont adó Felixstowe-ban alapított leányvállalatot a Waberer's.

A Waberer’s kamionjai hetente átlagosan 700 komplett rakományt fuvaroznak angliai úti céllal, illetve kiindulóponttal és évi több mint 35 ezer rakományt rakodnak a szigetország ipari és kereskedelmi központjaiban. A fuvarok csaknem 80 százaléka angliai, 15 százaléka walesi, 5 százaléka skóciai és néhány százaléka észak-írországi rendeltetésű, illetve feladású.

A cég szolgáltatásai iránti igények a brit szigeteken az elmúlt években mindig kétszámjegyű növekedést mutattak és az elmúlt évben 15 százalékkal haladták meg a megelőző év forgalmát. Az Egyesült Királyság jelenleg a Waberer’s egyik legnagyobb piaca, a cég árbevételének több mint 15 százaléka köthető a szigetország gazdaságához. A Waberer’s a növekvő igényekre reagált a leányvállalat megalapításával – olvasható a közleményben. A Waberer’s UK Limited élére Douglas French-et nevezték ki.

Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes a közlemény szerint elmondta, hogy a cég szerelvényei évente csaknem 30 millió kilométert futnak brit utakon.

A nemzetközi fuvarozással foglalkozó Waberer’s International Zrt. múlt évi árbevétele meghaladta a 452 millió eurót, ami 20 százalékkal több a 2012. évinél. Az EBITDA – a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés leírás előtti eredmény – 64 millió euró volt. A cég 2013-ban csaknem 100 millió euró értékben hajtott végre beruházásokat, több mint ezer nyerges vontató és 750 pótkocsi beszerzésével frissítette, illetve növelte flottáját; kamionjainak száma meghaladja a 3 ezret.
A Waberer’s-nek az Egyesült Királyságban mellett Franciaországban, Lengyelországban, Németországban, Romániában és Szlovákiában működnek leányvállalatai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik