Gazdaság

Vida marad, az NGM elégedett a NAV-val

NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (nav, ekáer, közút, szállítmány, fuvarozó, kamion, vám, adó,)
NAV-ellenorzes(1)(960x640).jpg (nav, ekáer, közút, szállítmány, fuvarozó, kamion, vám, adó,)

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a NAV eredményesen és jól működik. A Liberálisok meg közben azt kérdezik, vajon mi kell még Vida Ildikó távozásához.

Mindegy, hogy mi történt az utóbbi másfél évben, Horváth András bejelentésétől a kitiltási botrányig, és azon túl, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elégedett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal tevékenységével. Legalábbis ez derül ki abból a válaszból, amit Tállai András adott Fodor Gábor írásbeli kérdéseire. Fodor Gábor azt követően érdeklődött a NAV működéséről a szaktárcánál, hogy az Állami Számvevőszék jelentős hiányosságokat tárt fel a szervezetnél.

Töretlenül bíznak Vidában

A kitiltási botrány után az Állami Számvevőszék jelentése sem ingatta meg a szaktárca bizalmát Vida Ildikóban. Bár Tállai András arra a határozott kérdésre, hogy elégedettek-e Vida munkájával nem ad egyértelmű választ, ám a NAV érdemeit – melyek belefértek egyetlen mondatba – igyekszik felsorolni.

A válaszból az is kiderül, hogy a szaktárca egyáltalán nem ellenőrzi és nem is tartja feladatának, hogy ellenőrizze a NAV-nál folyó szakmai munkát annak ellenére sem, hogy a szaktárca Vida Ildikó munkáltatója. Tállai abban sem talál kivetnivalót, hogy Vida Ildikó belső vizsgálata, mely megelőzte az ÁSZ elmarasztaló megállapításait, mindent rendben talált.

Mit jelent mindez?

A Liberálisok emlékeztetnek: ma éppen 166 napja annak, hogy Vida Ildikó elismerte, érintett a kitiltási botrányban. 166 napja annak, hogy a kormány a tüntetések, az adóhatóságban megrendült közbizalom, a közvélemény nyomása ellenére sem mozdította el helyéről a NAV elnököt.

Tállai András válaszai szerintük azt jelzik, hogy a kitiltási botrány, a számtalan szakmai hiányosság ellenére is kitart a kormány Vida Ildikó mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik