Gazdaság

Állami társaságokat perel Demján Sándor

Demjan-Sandor(430x286)(1).jpg (Demján Sándor)
Demjan-Sandor(430x286)(1).jpg (Demján Sándor)

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnökeke beváltotta korábbi ígéretét és pert indított négy állami társaság ellen, köztük a posta és a jegybank ellen is.

Írtunk már arról korábban, hogy az OTSZ és annak elnöke, Demján Sándor minden hazai, és ha kell, európai fórumon jogorvoslatot fog kezdeményezni a parlament által korábban elfogadott szövetkezeti törvény ellen.

Az Origo most arról ír, hogy Demján pert indított a Magyar Posta, a Magyar Fejlesztési Bank, a Takarékbank és a Magyar Nemzeti Bank ellen, a per első tárgyalása január 24-én lesz.

Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség már korábban is kifogásolta a takarékszövetkezetek integrációjáról szóló törvényt, amit az Országgyűlés még tavaly fogadott el. Demján Sándor korábban levelet is írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amiben arra kérte a kormányfőt, hogy haladéktalanul vonja vissza a takarékszövetkezetek integrációjáról szóló törvényjavaslatot, és kezdeményezzen azonnali konzultációt a szövetkezetek képviselőivel.

Demján akkor azt is mondta, „sokkal nagyobb tűz lesz ebből”, majd figyelmeztetett, ha a politikai döntéshozók nem változtatnak a jogszabályon, akkor ők, amellett, hogy betartják a törvényt, bírósághoz fordulnak az ügyben.

Az Origo hozzáteszi, az OTSZ mellett egy magánszemély is pert indított az előbb említett négy állami társaság ellen, közben pedig másik hat magánszemély keresetet adott be az Alkotmánybírósághoz, szerintük a takarékszövetkezetek átalakítása súlyosan sérti az Alaptörvényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik