Gazdaság

Titokzatos vevőé lehet a Praktiker

praktiker (praktiker)
praktiker (praktiker)

Ismeretlen hátterű, és offshore tulajdonban levő cég jelentkezett be a magyar Praktiker cég megvételére – írja a napi.hu.

Továbbra is kérdéses, de legalábbis bizonytalan a hazai Praktiker sorsa. A csődbe ment német barkácslánc magyar cégét  egy német felszámoló értékesíti – vagy legalábbis ő próbálkozik ezzel – számol be az oldal.

Úgy tudják, hogy az MPF Holding mellett egy másik magyar vállalkozás is bejelentkezett a cégért. Az oldal értesülései szerint az Eurogarden Kft. már ajánlatot tett a felszámolónak.

A cég honlapján csak egy mobiltelefon és faxszám található, a céginformációs rendszerben található e-mail elérhetőség pedig nem működik, ezért nem kapott  választ az oldal a kérdéseire a cég vezetőjétől és a tulajdonosától sem.

Hozzátették, hogy a cégadatbázis tanúsága szerint a kiskunlacházai céget egy Camellon Ltd. nevű és a brit Virgin Islandon bejegyzett cég tulajdonolja. Árbevétele 2012-ben 1,7 milliárd forint volt, mérleg szerinti eredménye viszont csak 5,3 millió forintot tett ki.

Az Eurogardenről azt híresztelik, hogy rendkívül nyomott áron szállítottak többek közt a Tescónak és az Auchannak is. Amit biztosan lehet tudni róla, hogy egy tucatnyi cégből álló, gyorsan változó összetételű és nevű cégcsoport egyik eleme.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik