Gazdaság

Óriási a tülekedés az újabb trafikpályázaton

trafik(1)(960x640).jpg (trafik)
trafik(1)(960x640).jpg (trafik)

Továbbra is hatalmas az érdeklődés a trafikok iránt, a harmadik körös pályázatban 162 településen meghirdetett 180 koncesszióra ugyanis hússzoros a túljelentkezés – írja a Világgazdaság.

A 162 település többsége 2 ezer fő alatti falu, de akad köztük igazi „zsíros falat” is, minden bizonnyal nagy az érdeklődés például a nyolc miskolci, a két érdi vagy az öt hajdúhadházi dohánybolt iránt. A második körös trafiknyerteseknek pedig ma van az utolsó napjuk arra, hogy aláírják a 20 évre szóló koncessziós szerződésüket. Így hamarosan újabb 549 nemzeti dohánybolt nyílhat. Persze nekik is be kell majd fizetniük az éves koncessziós díjat.

Ön szerint szükség van még trafikokra?

„Összesen 3902 darab pályázat érkezett be, de ezek közül 3824 az érvényes” – mondta a Világgazdaságnak Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szóvivője.

Az első körös nyertesek 99 százaléka fizette már be a koncessziós díjat. A díjakból pedig nagyszabású közbeszerzésekre készül a társaság, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, de az ellenőri feladatok ellátásához tucatnyi gépkocsira is szüksége van az NDN-nek. A NAV adataiból kiderült: az új rendszer első hónapjában mindössze 623 millió szálat értékesítettek. Ez 50 százalékos csökkenés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik