Belföld

Újabb áldozatot szedett a trafikmutyi

Trafik (trafik)
Trafik (trafik)

A helyi lap főszerkesztőjének állásába került Szekszárdon, hogy a trafikmutyit kirobbantó volt fideszes képviselő, Hadházy Ákos apjával készült interjút jelentetett volna meg – írja a hvg.hu.

Lemondásra szólította fel Horváth István fideszes polgármestert a szekszárdi közgyűlés csütörtöki ülésén Hadházy Ákos önkormányzati képviselő, aki azzal szerzett országos hírnevet, hogy nyíltan beszélt arról: politikai döntések születtek a trafikpályázatok ügyében. A hvg.hu szerint a korábban fideszes képviselő azért interpellálta a polgármestert, mert az leváltotta a helyi lap vezetőjét és megszüntetett egy rovatot is, hogy ne jelenhessen meg benne a Hadházy név.

A Szekszárdi vasárnap című, a város által kiadott hetilapban legalább egy évtizede futott az Érdekli? Bemutatjuk! interjúsorozat, amelyben helyben ismert embereket szólaltattak meg, és mindig az adott interjúalany mondta meg, hogy kivel készüljön a következő beszélgetés. A július 7-én megjelent számban Kocsisné Hangonyi Juditot, az Edutop Szakközépiskola és Szakiskola igazgatóját kérdezték, aki az interjú végén Hadházy Árpádot, Hadházy Ákos édesapját ajánlotta a szerző figyelmébe.

A nyári szünet után, az augusztus 11-én megjelenő következő számban nem volt Hadházy-interjú, megjelent azonban egy rövid írás Cser Ildikó főszerkesztő távozásáról.

Horváth István válaszában nem cáfolta Hadházy kijelentéseit, hanem azt mondta: nem tudja interpellációként kezelni az elmondottakat, mert nem a város ügyeiről szólt, hanem Hadházy folyamatos önigazolási próbálkozásairól, illetve személyes harcáról. „Részemről az ügyet lezártnak tekintem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik