tavho(430x286)(1).jpg (távhő, )
Gazdaság

Félmilliárd forintos kötbér a közműszolgáltatókra

Tamásné Szabó Zsuzsanna
Tamásné Szabó Zsuzsanna

gazdaságos. 2013. 09. 25. 12:53

Korábban a témában:

A számlaképre vonatkozó új szabályozás hatálybalépése óta több mint 55 ezer számla akadt fenn a rostán – ismertette Németh Szilárd, hozzátéve, hogy mivel a szolgáltatóknak minden egyes hibás számla után 10 ezer forint kötbért kell fizetniük a fogyasztóknak, ez országosan összesen 556 millió forintot jelent.

tavho(430x286)(1).jpg (távhő, ) Fotó: MTI/Kovács Attila

A tájékoztatón részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott, aki elmondta, hogy a megyében három szolgáltatónál zárult le az eljárás, ezeknek a jogszabályok megsértése miatt összesen több mint 285 millió forintot kell – jóváírás formájában – kötbérként megfizetniük.

Ha a cégek nem fellebbeznek az első fokú döntés ellen, a fellebbezési határidő lejárta után 15 napon belül kell jóváírniuk a pénzt.

Az áram- és gázszolgáltatók is kaptak büntit

Hallott már valakiről, aki megkapta volna a hibás számlájáért járó 10 ezer forintos kötbért?

Az utóbbi napokban befejeződtek a hatósági eljárások az áram- és gázszolgáltató társaságok számlájának formátumáról, amelyben nem tüntették fel a rezsicsökkentést – írja a Népszabadság.

Az E.ON-nak hétmillió, az EDF Démásznak pedig hárommillió forintos bírságot kell fizetnie amiatt, mert a februárban hozott számlaképrendelet és az átállásra adott kéthetes határidő elteltével a fogyasztóknak kiküldött számláik nem százszázalékosan feleltek meg az új előírásoknak.

Ezen előírások nemcsak hogy teljesen átrendezték a számlák formátumát, de előírták azt is, fel kell tüntetni, mennyit spórolt a fogyasztó a rezsicsökkentés eredményeképp.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.