Gazdaság

Végbélvizsgálatot kért magának az adóellenőr

orvos (ápoló, nővér, )
orvos (ápoló, nővér, )

Az adóhatóság ráerősített a próbavásárlásokra, sőt egyre kreatívabbak az adóellenőrök, akik olykor kiváló színészi alakítást is nyújtanak.

Felhagyott magánpraxisával az a gasztroenterológus doktornő, akire néhány hónapja 300 ezer forintos bírságot szabtak ki, miután „próbavásárlást” végeztek nála a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai. Mint az atv.hu-nak elmondta, a két hölgy anya és lányaként mutatkozott be a magánrendelésen, és az idősebbik kérte, hogy sürgősen vizsgálja meg, mert véres a széklete.

„Megkérdeztem tőle, hogy a lánya előtt elvégezhetem-e az intim vizsgálatot, magyarul belenyúlhatok-e a fenekébe. Igennel válaszolt. Csak a vizsgálat után derült ki, hogy miért ragaszkodott ehhez: nem a lánya, hanem a kollégája nézte végig a történteket, mert kellett még egy tanú. Amikor elővették az igazolványukat, megfordult velem a világ, nem csak a bírság miatt, hanem, mert ilyen perverziót ritkán lát az ember” – fakadt ki a szakember, aki állítása szerint azért nem adott számlát, mert bár a számlatömböt mindig magával vitte az autójában, aznap azonban egy másik járművel érkezett a rendelésre.

A kiváló színészi alakítást nyújtó ellenőrök jókora bírságot szabtak ki a doktornőre. A revizori vizsgálatokon átesett vállalkozók elmondása szerint az ellenőrök a legváltozatosabb eszközökkel próbálják őket csőbe húzni. A NAV-nál egyébként számítanak a munkatársak kreativitására, például olyan is akadt, hogy zumbatanfolyamra jelentkeztek vagy éppen szerenádhoz fogadtak fel egy zenekart, és várták a bizonylatot a pénzükért cserébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik