Gazdaság

10 jótanács aranyvételhez

Javaslatok röviden az aranyba fektetőknek.

1. Befektetési aranyat ne vegyünk személyes találkozó nélkül, ne vegyünk általunk kevéssé ismert internetes portálról, ügynöktől, panelházból!

2. Csak London Good Delivery minőségű arannyal foglalkozzunk!

3. Befektetési arany esetében mindig kételkedjünk az akciós ár, a diszkontált ár, a kedvezményes lehetőség hívószavakban, az aranynak likvid világpiaca van. Amikor a tőzsdén 6000 forint az OTP, senki nem ad el nekünk 5500 forintért részvényt.

4. Szerezzünk összehasonlítható információkat az elérhető árakról, figyeljünk arra, hogy a transzparens árfolyamon túl vannak-e további költségek.

5. Ellenőrizzük a kalkulációt, figyeljük az arany nemzetközi jegyzéseit, a dollár és a forint keresztárfolyamát, illetve a gramm és az uncia arányának összefüggését, nehogy átverjenek minket az árképzéssel!

6. Több megbízással, időben elnyújtva vegyük meg a kívánt mennyiséget.

7. Gondoljuk át, hogy valóban befektetési aranyra vágyunk, vagy az aranypiacra szeretnénk befektetni, amire vannak értékpapír-megoldások is!

8. Romantikus az otthon, speciális rejtekhelyeken tartott arany, de gondoljuk át ennek kockázatát is!

9. Ha mégis nem megbízható forrásból vásárolunk aranyat, akkor a pénz kiadása előtt méressük be szakemberrel az aranyat.

10. Kerüljük a multilevel-marketinget! Az arany teljesen likvid termék, ha eurót vásárolunk, akkor sem szeretnénk azt megfizetni, hogy valaki rábeszél minket az euróra!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik