Gazdaság

Romániába mehet a General Motors

A világ legnagyobb autógyára, az amerikai General Motors (GM) további kelet-európai gyártóhelyek iránt érdeklődik, és úgy tűnik, hogy Romániában talált is újabbat, jelenti a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a szerdán utcára kerülő számában.

A kiszemelt hely Craiova, a csődbe ment Daewoo-gyár lenne, ahol a GM Chevrolet márkájú kocsikat szeretne gyártani. A GM egyik szóvivője csak annyit felelt a frankfurti lap megkeresésére, hogy “érdeklődéssel figyeljük a román autópiac fejlődését”, konkrét tárgyalások azonban nincsenek.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint a partner a román kormány lenne, amely néhány nappal ezelőtt 51 százalék részesedést szerzett a craiovai üzemben. A General Motors hetek óta tárgyal egy varsói gyár megvételéről, ahol az FSO cég Daewoo-licenc alapján gyárt autókat.

A General Motors két héttel ezelőtt kezdte el építeni szentpétervári gyárát. Érdekképviseletek azt vetik a General Motors szemére, hogy Nyugat-Európában bezárja üzemeit, és olcsóbb külföldi helyszíneken létesít gyárakat. A portugáliai GM-gyár tervezett bezárása miatt hetek óta tiltakozások zajlanak Európában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik