Gazdaság

Nemzetközivé válhatnak a magyar kiscégek

admin
admin

2006. 03. 27. 17:42

“Sikerre kívánjuk vinni az alsó-ausztriai kis- és középvállalatok tevékenységét az új EU-országokban és további cégeket akarunk interregionális tevékenységekre bátorítani” – mondta Christoph Gantar, az ecoplus “Nemzetköziesedés a bővítés övezetében” területének vezetője. Alsó-Ausztria legnagyobb potenciálja a fa-, a műanyag-, a fém-, és az élelmiszeriparban, valamint a környezetvédelemben rejlik, beleértve a megújuló energiát is.

Az osztrák és a magyar piac kiegészíti egymást

“Az osztrák és a magyar gazdasági piac komplementer, ami szinte felkínálja az együttműködést” – mondta Dr. Irene Hageneder, az Osztrák Gazdasági Kamara Kirendeltségének munkatársa. Majd hozzátette: “Magyarország testreszabott piacot jelent az osztrák kis- és középvállalatok számára.”

“A magyar termékeket külföldön kedvelik és ismerik, ezért erősen támogatjuk a magyar üzemek nemzetközi piaci kapcsolatait” – hangsúlyozza Spányik Péter, az ITD Hungary vezérigazgató-helyettese. 2005-ben mintegy 50 milliárd eurót tett ki a teljes magyar export, ebből 3 milliárd euró volt az Ausztriába irányuló kivitel. Ausztria 3,5 milliárd euró értékben exportált Magyarországra.


Romániában is alakult kamara

Radetzky Jenő, a Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alelnöke a jelenleginél nagyobb mértékű ösztönzés és támogatás fontosságáról beszél a magyar kkv-k tevékenységének nemzetközivé válása során. A magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara korlátozott pénzügyi eszközei ellenére dolgoznak a közös kamarai képviseletek hatékony rendszerének kiépítésén. Így csak néhány napja alakult meg Kolozsvárott a Román-Magyar Kamara.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.