Gazdaság

Közel 10 százalékkal csökkentek az IKEA-árak

Bruttó 28,5 milliárd forint árbevételt ért el az augusztus 31-vel lezárult 2005-ös pénzügyi évben az IKEA Lakberendezési Kft. Ez 10 százalékos növekedést jelent a 2004-es pénzügyi év eredményéhez képest - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Idén átlagosan 9,6 százalékkal csökkentek az árak az IKEA-nál. Az árcsökkentés a legkeresettebb és az alacsony árkategóriájú termékeket érinti. Az átlagos árcsökkentés a konyhák esetében 12,5 százalékos, a konyhai kiegészítőknél 8 százalékos, a hálószoba bútorok esetében 5,6 százalékos volt, a stratégia termékeknél pedig a 15-50 százalékot is elérte. Az IKEA árai 2003 óta folyamatos csökkennek, amit egyebek közt az alapanyagok hatékony felhasználása, a világszinten 202 áruház számára történő beszerzés, valamint a szállítási és hulladékfeldolgozási költségek csökkentését célzó csomagolási technikák tesznek lehetővé a közlemény szerint.

Az elmúlt évben közel 5 millió látogatója volt a két magyarországi IKEA áruháznak, 20 százalékkal több mint az előző évben. A látogatók közül 1,85 millió vásárolt, ami 12 százalékos növekedést jelent. Az étterem 14 százalékkal, a Svéd Finomságok Boltja 25,5 százalékkal növelte bevételét.
A budapesti IKEA áruház, mely a cég első kelet-európai beruházása volt, 1990-ben nyitotta meg kapuit. A második áruházat 1999-ben építették Budaörsön. Az Örs vezér téri áruházat 2003-ban 6,5 milliárd forintos beruházás keretében korszerűsítették és bővítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik