Élet-Stílus

Beszélhetnek-e nyíltan a szülők a szexuális életükről a 12 éves gyermekükkel?

Egy vívódó anya tett fel szokatlan kérdést a brit szülőket tömörítő, Mumsnet közösségi portálon. Azt írta, a tizenkét éves fia néhány nappal korábban azt kérdezte tőle:

„Milyen gyakran szoktatok apával szexelni?”

A nő azt írja, annyira meglepte a kérdés, hogy először visszakérdezett, tényleg szeretné-e ezt tudni a fia, majd amikor a gyerek igennel felelt, teljesen őszintén válaszolt:

„Általában egyszer, vagy kétszer hetente.”

Később azonban az anya elgondolkodott. Vajon helyesen tette-e, hogy ilyesmiről beszélt a fiával? Már csak azért is, mert még a barátaival sem szívesen beszél a szexuális életéről. Bármennyit is töprengett, nem tudta magában eldönteni a kérdést, ezért fordult a többi szülőhöz segítségért.

A válaszadóknak pedig majd mindegyike úgy vélte, hogy a nő butaságot csinált.

„Én nem azt mondtam volna neki, hogy ez a mi magánügyünk apáddal, amiről neked, és senki másnak sem kell tudnia. Ez egy nagyon illetlen kérdés, akárhány éves is az ember.”

A többi szülő is azt írta, hogy a nőnek arra kellett volna felhasználnia a helyzetet, hogy megtanítsa a fiának bizonyos határok fontosságát. Néhányan odáig mentek, hogy pszichoterápiát javasoltak a gyereknek, mert szerintük nem egészséges, hogy egy 12 éves fiú fantáziáját a szülei szexuális élete izgatja.

Voltak persze olyan hozzászólók is, akik elismerésüket fejezték a nőnek és a férjének, a sűrű szexuális életükért. Az anya pedig, a maga részéről végül azt bánta meg leginkább, hogy feltette a kérdést a portálon.

„Szomorú, hogy a szex még ma is ennyire tabutémának számít, még egy szülőközösségben is, melynek tagjait azzal sztereotipizálják, hogy folyton túl elfoglaltak, vagy túl fáradtak az intimitáshoz” – írta.

Önök mit gondolnak? Lehet egy gyerekkel őszintén beszélni a szexről, illetve a szülők szexuális életéről. Illetve ha, igen meddig terjedhet a nyíltság? Véleményüket írják meg hozzászólásban!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik